Фіолетовий супчик

Якось, будучи у Франції, придбала собі дві яскраві книжечки з різноманітними рецептами. В обох книжках є фото до кожного запропонованого рецепту і ті фото такі, що хочеться і собі таку смакоту-красу приготувати. Правда, дуже часто реальний результат дуже відрізняється від очікуваного, але це не стосується фіолетового супу!Якщо хочете налякати  здивувати близьких, приготуйте їм такий супчик!

Отже, нам знадобиться:

1/2 синьої капустини (або 1 невеличкакапустина)
2 картоплини
2 цибулини
2л бульйону (овочевий або курячий)
2 ст.л. сметани (можна замінити вершками)
2 ст.л. соняшникової олії

сіль, перець

Далі все дуже просто:
– підсмажуємо цибулю на олії прямо в каструлі ( 5хв на середньому вогні)
– додаємо порізану капусту і картоплю
– трішки солимо, перчимо, добре перемішуємо і залимваємо 2 літрами бульйону
– доводимо до кипіння і зменшуємо вогонь
– варимо 1 год 30 хв, час від часу помішуючи
– коли суп зварився, перебиваємо все блендером до однорідної маси, додаємо сметанку чи вершки

От і все!

В книзі ще пропонується вкинути в суп (на етапі заливання бульйоном) шматочок копченого сала ( !), а потім перед блендером витягнути його. Я так не робила, бо в мене бульйон був курячий і наваристий, я подумала, що буде занадто багато жиру.
Натомість, я прикрасила суп підсмаженою на сухій сковороді шинкою. Вийшло смачно!

Якщо таки ризикнете приготувати такий суп, то напишіть мені, чи сподобавсь він вам 🙂