Суп-пюре з грибочками

Давно збиралась розказати, про свій улюблений супчик, та все відкладала. А тут одна твіттеряночка нагадала, тому таки пишу 🙂
Коли я варила цей супчик вперше, за рецептом з нету, там були самі гриби. Він здався мені несмачним.
Але потім Юля розповіла мені, як готує цей супчик вона, я трошки погуглила, і вийшов от такий метод приготування супчику (метод, а не рецепт, бо в рецепті вказано порції продуктів, а я роблю “на око” 😀 )

Отже, щоб приготувати грибний супчик-пюре а-ля Піскова вам знадобляться такі інгредієнти:
– картопля (3 великі)
– морквочка (1 велика)
– грибочки печериці (десь 500г, можна трішки більше)
– борошно
– олія
– цибуля (3 величенькі)
– вершки
– зелень
– курячий бульйончик ( я беру куряче стегно і просто варю його одразу з картоплею і морквою, потім витягую)

Тож поки вариться бульйончик і овочі, смажимо цибульку і гриби (можна на оливковій олії).
*коли ріжете цибулю, можна не дуже старатись, всеодно її потім блендером переколошматите 🙂
*грибочки ріжемо на пластинки

Коли грибочки підрум”янились, посоліть, поперчіть, додайте в сковорідку трішки бульйону, протушкуйте, щоб утворився такий собі грибний “навар”
* бульйон додавайте лише тоді, коли грибочки підрум”янились, бо якщо додасте раніше, то гриби просто зваряться, і суп вже буде не такий ароматний, та й на колір не дуже привабливий.

Далі, додаємо ще трішки бульйону до грибочків, гарно перемішуємо і додаємо 1 столову ложку з гіркою борошна, перемішуємо, знову 1-2хв тушкуємо, і знімаємо з вогню.

Повертаємось до овочів, якщо вони вже зварились, висипаємо нашу  грибну калапецю в каструлю і все подрібнюємо блендером до однорідної маси.  Заправляємо вершками, солимо, перчимо, якщо треба.
* мені подобається, коли в супі плавають шматочки грибів, тому частинку смажених грибів я відкладаю, ще до того, як додати борошно в засмажку і додаю аж в кінці.

От і все. При подачі на стіл можна прикрасити зеленню 🙂