Яблучний пиріг

Якби ще 2,5 роки тому хтось мені сказав, що я навчусь і полюблю готувати, я б голосно розсміялась тій людині в обличчя…
Але, як виявилось, все не так страшно, як здавалось. Коли є кого дивувати різними стравами, то і натхнення приходить частіше 😀 Звісно, не все і не завжди вдається, але я стараюсь!
Сьогодні неділя і це чудовий час потішити ваших рідних чимось смачненьким, тому пропоную  приготувати смачний пиріг.

Інгредієнти:

яйця – 4шт
цукор – 1скл
борошно – 1скл
яблука – 3-4шт
кориця, ванільний цукор (ванілін я використовую рідко, бо боюсь пересипати і тоді буде гірке)

Відділяємо жовтки від білків.
Окремо збиваємо білки з половиною цукру і жовтки з рештою цукру +ванільний цукор.
Я раджу спочатку збивати жовтки, а потім білки, бо так більше імовірності, що білки не осядуть. Взагалі, білки мене не дуже люблять і не завжди збиваються так як я б хотіла. якщо у вас та ж біда, то обов”язково переконайтесь, що білки  холодні, а миска, в якій збиваєте і лопатки міксера  ідеально сухі. При збиванні  білків можна додати грамулічку солі або лимонної кислоти. Збивати білки треба до тих пір, поки вони при перевертанні миски не випадатимуть і не тектимуть.
З жовтками проблем не буде. Збиваємо їх до білої піни.

Далі, відкладаємо 3-4 столові ложки білків на окрему миску, а решту змішуємо з жовтками. Завжди перемішуємо знизу-вгору, щоб не поламати структуру і щоб тісто було пухкеньким. Обережно вмішуємо просіяне (2-3рази)  борошно.

Чистимо яблука і ріжемо на тоненькі скибочки (можна це зробити заздалегідь). 

Викладаємо на форму шар тіста, потім шар яблук (можна викладати навіть не гарні шматочки).  Я ще додавала шматочки банана,  Далі виливаємо решту тіста, розгладжуємо гарненько поверхню. Беремо ті білки, які ми відклали на початку і рівномірно розподіляємо поверх тіста.
Красиво (або хто як уміє) викладаємо яблучка. Посипаємо корицею і ставимо в духовку, розігріту до 180градусів, на 40-45хв. 
Перші 30хв духовку не відкривайте, щоб пиріг не осів. 
І все 🙂 

Цей пиріг дуже смакує з домашнім молочком 🙂